8. Sınıflar Kasım Ayı 3. Hafta Bülteni

12-18 Kasım haftasında ki faaliyetleri özetleyelim. Bu hafta uygulama derslerimizin sınavlarını gerçekleştirdik. Öğlen tatilinde okulumuz kütüphanesine  giderek çalıştılar. Teneffüslerini Spor Salonunda masa tenisi oynayarak değerlendirdiler. Zeka Oyunları dersinde sudoku çözüldü, mantık muhakeme soruları yapıldı.


Her gün 1.Etüdümüzün ilk 20 dakikasında kitap okundu. Ardından etüt derslerinde öncelikli öğrencinin soru metni ve kökünü analiz ederek yorumladığı daha sonra bütün seçeneklerin soru kökü ile olan bağlantısını tek tek açıklandığı soru çözüm dersleri yapıldı. Öğrencilerimizin yapamadıkları sorular üzerinde ayrıntılı duruldu.

Perşembe günü İstanbul’un eski semtlerinden Balat’a gezi düzenlendi. Tarihi mekanlar gezildi, çok kültürlü bir kentte yaşamanın verdiği ayrıcalıkların farkına varıldı.

Büyükşehir Sosyal Tesislerinde öğle yemeği yenildi.  Ardından Atölye Kafası Kafede oturup çay-kahve eşliğinde sohbet edildi. Mutluluk ve motivasyon depolayarak  gezilerini tamamladılar.

 

Meclisimizin bu haftaki oturumunun moderatörü Türkçe öğretmenimiz Ferhat Karasu idi. Görev, Sorumluluk ve Rollerimiz Meclisimizin tartışma konusuydu. Sınıf rehberlik dersinde; sınıf rehber öğretmenleri tarafından hazırlanan  ‘’öğrenim teknikleri’’  konulu sunum yapılarak, konu üzerine konuşuldu. Bu çalışma hala kendi tekniğini belirlememiş olan öğrencilerimize yol gösterici olurken belirlemiş olanlarda ise içsel huzur oluşturdu.


Bayrak töreni ardından, güzel bir hafta sonu dileğiyle okuldan ayrıldılar.

 


Yukarı